2010 m. gegužės 11 d., antradienis

Kas auga aplink manę? Parašykite komentarą jei žinote :)

O kas auga aplink mane? Supratau, kad nelabai pažystų augalus (o jie pradėjo skleistis, žydėti..). Mėginsiu sudėlioti savo aplinkos, naudingų augalų sąrašą.

05.11
Pienės (foto nereikalinga, žinomas augalas):
Priviso jų mano pievoje... pjausčiau, galvojau apie rimtos chemijos panaudojimą... Keičiu nuomonę, pasiskaičius ČIA (dar turiu pora gerų rusiškų straipsnių). Dabar aš jas visas sunaudosiu purškimams/maistui, vyno/medaus gamybai.
----

Raudonžiedė notrelė (vaistažolė, o aš ją pjaunu žolepjovę kaip piktžolę... išprusimas..)
http://lt.wikipedia.org/wiki/Raudon%C5%BEied%C4%97_notrel%C4%97




Šalpusnio žiedai



Ankstyvojo šalpusnio nuovirais ir užpilais bei arbatomis medikai pataria gydytis viršutinių kvėpavimo takų ir plaučių ligas, bronchinę astmą ir anginą. Arbata iš šalpusnio žiedų — puiki priemonė nuo uždegiminių ligų. Ji padeda atsikosėti, skatina prakaitavimą.
Gydomųjų savybių turi žiedų krepšeliai, kurie renkami tik pradėję žydėti, ir visai subrendę lygūs priešaknio lapai. Jie skinami be kotelių. Šalpusnių žiedai džiovinami pavėsyje ar gerai vėdinamoje patalpoje. Žaliava paskleidžiama kuo plonesniu sluoksniu ant audinio ar popieriaus ir dažnai vartoma. Žaliava laikoma išdžiūvusia, kai lenkiami lapai lūžta, o žiedų krepšeliai byra.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą